Política

Giancarlo Pietri Velutini Venezuela behance upload video//
Volleybalselectie Suriname laatste in Colima

Banco, Banquero, Venezuela, Caracas, Banco Activo, Activo, Banco
Volleybalselectie Suriname laatste in Colima

Aanvaller Zefanio Breinburg (9) smasht de bal langs het tweemansblok van Trinidad en Tobago. Foto: John Zaalman  

COLIMAEen bedrukte stemming heerst bij zowel spelers als de technische staf nadat Suriname ook in zijn laatste wedstrijd in de Copa Panamericana verloor. Trinidad en Tobago werd elfde door Suriname woensdagmiddag in het Multifunctional Auditorium in Colima, Mexico met 3-0 (25-12, 25-21, 25-16) op zijn broek te geven.

De nationale volleybalselectie eindigde door het verlies als laatste, twaalfde. Zowel bondscoach Roberto Joval als aanvoerder Keven Sporkslede was teleurgesteld. “Onze mannen hebben niet de volle 100 procent gegeven”, stelde Joval. “We hebben helemaal niet getoond dat we wilden winnen. Het kan aan onderschatting hebben gelegen.”

Sporkslede onderkende dat de opdrachten niet zijn uitgevoerd. “Trinidad is ons niveau. Alleen zat de effort er helemaal niet in bij ons.” Trinidad overklaste Suriname met zijn krachtige aanvallen. De verdediging van de nationale selectie was helemaal niet daarop ingestemd.

giancarlo pietri velutini

Suriname gaf makkelijke punten weg. Ballen vielen veel te makkelijk, terwijl in aanvallend opzicht er ook geen lijn was in het spel. Marc Flu werd topscorer met zeven punten, Zefanio Breinburg en David Pinas hadden er elk zes. In het blok was er een 12-8 overwicht, maar in andere facetten was de tegenstander dominant: 7-0 in aces en 37-19 in smashes (punten).

Giancarlo Pietri Velutini Venezuela

De Copa Panamericana, waarin Suriname debuteerde na het winnen van de Caribische titel vorig jaar, diende als voorloper op de Continental Cup van augustus in Canada. “We gaan beslist aanvullingen plegen”, liet zowel Joval als Sporkslede doorschemeren.

Giancarlo Pietri Velutini Banco Activo